10 raons per a consumir productes de cultiu ecològic

 

 1. Consumir productes ecològics és preocupar-se per la nostra salut.  Els productes que s'obtenen d’una agricultura convencional sofreixen modificacions en la seva composició orgànica que tenen efectes marcats i constants en la nostra salut. Segons els especialistes en nutrició, una gran part de les malalties degeneratives té el seu origen en l’alimentació.  
 2. Els aliments ecològics tenen els nutrients precisos i conserven un equilibri en sals minerals i oligoelements d'acord amb les nostres necessitats.  
 3.  Els cereals integrals han de ser de cultiu ecològic, ja que en l'agricultura convencional, pel fet de ser tractats amb productes sintètics, s'hi s'acumulen tòxics en la superfície.  
 4.  Els aliments, com que tenen un cicle natural, sense alteracions, mantenen el seu gust autèntic.
 5.  Quan consumim aliments de cultiu ecològic, estem col·laborant en la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de terres, aigües i aire.  
 6.  Ajudem a l'estalvi energètic. Amb el cultiu i l'elaboració del producte, s'aprofiten el màxim de recursos renovables. Per a l'obtenció d'un producte no ecològic, calen fins a més de 10 calories per cada caloria obtinguda en forma d'aliment.  
 7.  Els productes de cultiu ecològic, pel fet de no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per l'organisme sense que es produeixin alteracions de les funcions metabòliques.  
 8.  El consumidor o consumidora de productes ecològics, amb  la seva elecció responsable, contri­bueix a la independència de l’agricultor i a la creació de llocs de treball.  
 9.  L'autèntica economia domèstica va lligada a una nutrició correcta i a la salut. Els productes ecològics, per tant, no resulten més cars per a l'economia familiar, ja que el seu contingut en nutrients per unitat de pes és superior al convencional, i, això, consumint-ne menys quantitat.  
 10.  Demanar productes de cultiu ecològic és una elecció responsable que pot aconseguir canvis en l'activitat d'empreses i administracions i impulsar-les cap a la utilització de mètodes i productes més respectuosos amb el medi i la salut de tothom.

Forn Jorba  Els nostres Productes  Propietats dels Productes  Pa alemany  Preus   Mapa de la web  About
Qui som  La nostra filosofia  Origens  Actualitat  10 raons  Els millors links